Hi,

Mijn naam is Ilona de Vries en ik heet je van harte welkom bij Fashion Design Studio! Ik heb er lang over nagedacht wat ik hier moet schrijven, ik kan namelijk dagenlang over mijn vak praten, maar om hier alleen iets over jezelf neer te zetten is toch best een uitdaging. 

Laten we het dan kort doen:

Ik ben al 20 jaar woonachtig in België. Ik woon samen met mijn man Cock en 2 katten en heb ik een zoon Danny, die al uit huis woont.

Waar komt mijn passie vandaan?

Van kinds af aan was ik altijd bezig met tekenen, en maken van kledij. Zo ben ik na de secundaire school de modevakschool gaan doen en heb ik daarna ook nog HBO gedaan. Daarnaast bleef ik altijd mijn kennis vergroten over ontwerpen, patroontekenen en realiseren van kleding in de breedste zin van het woord.

En toen?

Toen die tijd rijp was heb ik in Nederland (Breda) de Fashionvakschool opgericht, wat nu “Topais Fashion Academy” is. Daarna ben ik uit gaan breiden naar Belgie met de: Fashion Design Studio.

Met passie en professionaliteit breng ik mijn beroepskennis dagelijks over op mijn cursisten. Hier geef ik niet alleen naailessen, maar richt mij voornamelijk op de reguliere en unieke opleidingen. Belangrijk vind ik dat deze opleidingen voor iedereen toegankelijk zijn en dat het ook leuk is om te volgen voor elke leeftijd ;).

Mijn missie

Een ontspannen sfeer creëren waar een ieder op zijn eigen tempo werkt aan een project of opleiding en daarbij het beste uit zichzelf haalt. Door mijn jarenlange ervaring en kennis breng ik je graag alles bij over het vak, maar daarnaast leer je ook van andere cursisten. Of je nu net begint of ver gevorderd bent, iedereen is van harte welkom bij Topais!

Ik ben Ilona – een eigen artistieke creatie – ongecompliceerd

Over Topais

T O P A I S staat voor: Teken Ontwerp Patronen met een Artistiek Internationaal Systeem.

Ik vind het van groot belang dat er een diversiteit aan opleidingen en cursussen is. Van patroondesign, bruidsjurkendesign tot lingeriedesign. En dat het lesmateriaal modern, duidelijk en voor iedereen te volgen is. 

De lessen op locatie zijn in Wuustwezel in Provincie Antwerpen te volgen. Dit kan in de ochtenden, middagen, avonden zelfs in het weekend! Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat er voldoende aandacht aan de cursist wordt besteed en daarom zitten er niet meer dan 7 cursisten per les bij elkaar. Zo kan ik iedereen deskundig begeleiden, in 1 oogopslag zie ik of een getekend patroon “klopt” en waar het eventueel afwijkt. Ook kan ik ondersteunen bij het passend maken van alle soorten patronen.

Veel materialen zijn bij mij te koop op locatie: zoals patroontekenpapier, spelden, rijggaren, etc. zodat je als cursist lekker door kunt gaan. Ook is het mogelijk gebruik te maken van de lock-, of naaimachines. 

Hopelijk tot snel!

Ik hoop dat ik mijn enthousiasme voor het vak heb weten over te brengen en dat je handen ook gaan jeuken om aan de slag te gaan. Mocht je het fijn vinden dan kan je ook altijd eerst een kijkje komen nemen tijdens de lessen om de sfeer te proeven en te kijken of het wat voor je is. Hopelijk tot snel!