Examen voorwaarden

Takkebijsters 17, 4817BL BREDA
tel.: 06 – 27909543    

Kvk: 53347323 Breda
BTW: NL 002040795B62  

e-mail:  info@topais-fashionacademy.com  
website: https://fashiondesignstudio.be

Artikel 1: Algemeen

Tot de examens worden toegelaten: zij die beschikken over de benodigde vooropleiding voor het examen. Het examen wordt alleen afgenomen in Nederlandse taal. Het examen wordt 2 keer per jaar gehouden in februari/ maart en oktober/ november van het jaar. Het examen wordt afgenomen in de Takkebijsters 17, 4817 BL Breda of in de Dorpstraat 23 bus 2, 2990 Wuustwezel (België)

Artikel 2: Inschrijfvoorwaarden

Wanneer de cursist examen wil doen krijgt zij bij aanmelding een examenreglement met nota die 6 weken voor examendata moet worden voldaan. De nota wordt betaald aan de Topais Fashion Academy  of Topais Fashion Academy / Fashionstudio. Wanneer de betaling achterwege blijft heeft de cursist geen recht op het afleggen van het examen. Examengelden worden niet gerestitueerd.

Artikel 3: Examenduur & examenvorm

De duur van het examen is maximaal 5 uur, afhankelijk van de opleiding. Er zal voor elke opleiding 1 examen plaatsvinden zonder tussentijdse toetsen met uitzondering van de opleidingen costumière en patroondesign.

Het examen bestaat uit 3 onderdelen. Wel te verstaan uit theorie, patroontekenen en praktijk.

Theorie: Beantwoorden van open en gesloten vragen als mede meerkeuze vragen. De vragen hebben betrekking op de inhoud van de lesboek(en), naaitechnieken, textielkennis en styling.

Patroontekenen: Kledingstukken die modellen dragen volledig aan de hand van mallen uitwerken tot patronen.

Praktijk: 1 of meerdere kledingstukken van zelf getekende patronen als mede vervaardigen hiervan die aan de juiste eisen voldoen.

Artikel 4: Beoordelingsschaal

De totale beoordeling zal worden gewaardeerd als onvoldoende voldoende of goed.

Artikel 5: Criteria en slagen van een opleiding

De criteria voor het slagen van een opleiding is voor alle onderdelen minimaal af te sluiten met een voldoende. Om het slagen te bevorderen hanteert Topais en aangesloten modevakscholen vanaf de eerste les een evaluatie reglement. Dit reglement heeft de cursist bij aanvang van een opleiding ontvangen.

Artikel 6: Resultaten bekendmaking

Examens worden binnen 1 week bekend gemaakt via telefonisch contact of per email.

Artikel 7: Bezwaartermijn

Wanneer de cursist het niet eens is over de uitkomst van het examen kan deze bezwaar indienen. Het bezwaar moet binnen 2 werkweken ingediend worden. De afhandeling van het bezwaar zal met inachtneming van de privacy zorgvuldig worden behandeld en binnen 4 werkweken een het bezwaar afhandelen.

Artikel 8: Herexamens

Wanneer de cursist als beoordeling minder dan een voldoende heeft, kan de cursist een herexamen aanvragen. De kosten zijn € 45,00. Het is mogelijk om 1 keer een herkansing te doen. Bij weer een lagere beoordeling dan een voldoende moet de cursist zich opnieuw inschrijven voor het volgende examen.

Artikel 9: Recht op privacy

Topais en aangesloten modevakscholen houden ons aan de wet persoonsregistratie en zullen uw gegevens uitsluitend gebruiken voor de verwerking.